Bij deze zijn het alleen Fabels De algemene informatie staat in de kleur turkoois. En de kop tekst staat in het Wit.
Water nooit 2x koken?! Fabel of goed opletten? Fabel Kook je water nooit meerdere keren. We krijgen veel vragen over het koken van water. Er gaan namelijk wat berichten rond waarin staat dat je water beter niet twee keer kan koken. Genoeg aanleiding voor ons om een onderzoekje te doen.
In de berichten over het opnieuw koken van water staat het volgende: wanneer water opnieuw gekookt wordt, zullen gevaarlijke componenten zich verzamelen in het water in plaats van te ontsnappen, zoals normaal gesproken gebeurd. Deze schadelijke stoffen blijken zich in opnieuw gekookt water te bevinden (en niet in eenmalig gekookt water): arsenicum, nitraten en fluoride.
Zou jij een fles water kopen waarvan het etiket zegt dat het arsenicum bevat? Natuurlijk niet! Dus waarom zou je water opnieuw koken als er een kans is dat het dan arseen gaat bevatten?Gezonde mineralen blijven bestaan in gekookt water, maar ze kunnen wel gevaarlijk worden wanneer je water meerdere keren kookt. Calciumzouten kunnen zich verzamelen in het water en kan zo galstenen en nierstenen veroorzaken als er voldoende water wordt gedronken.
Broodje aap verhaal. Bij het koken van water wordt 100 graden Celsius bereikt. Het is de hitte die het water laat stomen en niet de opgeloste stoffen (mineralen) in het water. De enige manier waarop de samenstelling van gekookt water verandert is wanneer exact dezelfde opgeloste stoffen (mineralen) nu in een kleinere 'ruimte' zitten. Dit gebeurt echter ook al na eenmaal koken. Iedereen kan dus met een gerust hart een kopje thee zetten met water dat al één of meerdere keren heeft gekookt. Zo zie je maar, geloof niet alles wat op internet geschreven wordt!
Bron: www.tipsenweetjes.nl
Maak jouw eigen website met JouwWeb